Η φωτογραφία της ημέρας

Αυτή η φωτογραφία παρουσιάζει όλο το μεγαλείο που έχουν οι άνθρωποι που πιστεύουν αληθινά! «Πιστεύω» σημαίνει εμπιστοσύνη, ελπίδα, απαντοχή, καρτερία και υπομονή.

Λέει ο Άγ. Ισαάκ ο Αναχωρητής: «Σ’ όλους τους δρόμους που πορεύονται οι άνθρωποι, σε τούτο τον κόσμο, δεν βρίσκουν σε κανέναν ειρήνη, ώσπου να σιμώσουνε στην ελπίδα του Θεού».

Η γιαγιούλα της φωτογραφίας μας ενσάρκωσε σε όλη την ζωή της τους λόγους του Αγ. Ισαάκ. Και έμελε στα στερνά του βίου της να στερείται την παραμυθία και την παρηγορία της Εκκλησίας.

Με δυσκολία πήγε ως την Εκκλησία. Και από το τζάμι της πόρτας προσπαθεί να δει αν γίνεται στον Ναό Θεία Λειτουργία! Λαχταρά να συμμετάσχει στην ουράνια πανδαισία. Δυστυχώς αυτό είναι απαγορευμένο στις μέρες μας.

Όμως για προσέξτε! Φοράει η γιαγιούλα μάσκα; Δεν διακρίνεται. Τρέξτε χαφιέδες και ρουφιάνοι καλέστε την Αστυνομία! Ή μήπως θα πρέπει ο… πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να την καλέσει για να της βγάλουν πρόστιμο; Πως καταντήσαμε έτσι την Εκκλησία μας! Είπαμε ναι στα μέτρα για το καλό μας αλλά με διάκριση, σύνεση και τακτ. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας πρέπει να διακρίνονται για το ήθος τους και την σωστή συμπεριφορά τους  προς το λαό που θρησκεύεται αλλιώς ας αλλάξουν απασχόληση …

αν σας άρεσε το άρθρό κοινοποιήστε το:

Πρόσφατα άρθρα

Χρονολογικό αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Εορτολόγιο