Πολλού καλούνται από τον Χριστό , αλλά λίγοι επιλέγονται.

Παραβολή πιστού και πλούσιου ανθρώπου:
    «Πιστός και πλούσιος, είπε πριν πεθάνει ότι η τελευταία του επιθυμία ήταν όλοι οι φίλοι του να τον μεταφέρουν στον τάφο.  Όταν πέθανε, όλοι οι φίλοι του ήρθαν στο σπίτι του για να τον συνοδεύσουν στον αιώνιο τόπο, αλλά όταν η πομπή πήγε στο νεκροταφείο, ιδού, άρχισε μια δυνατή βροχή.  Στην αρχή όλοι οι φίλοι του συμπεριφέρθηκαν καλά, αλλά καθώς η πομπή προχωρούσε, ένας-ένας οι φίλοι του νεκρού ξεγλίστρησαν και πήγαν σπίτι, ώσπου μόνο δύο που είχαν αντιμετωπίσει τη βροχή έφτασαν στο νεκροταφείο.  Την επόμενη μέρα, όταν άνοιξε η Διαθήκη εκείνου του πλούσιου, διαπιστώθηκε ότι είχε αφήσει την περιουσία του σε φίλους που θα πήγαιναν στον τάφο.  Έτσι, οι δύο φίλοι μοίρασαν την περιουσία μεταξύ τους».
    Αυτό συμβαίνει με την Εκκλησία: Καλεί τους πάντες στην κληρονομιάτου Ουρανού, αλλά λίγοι ακολουθούν αυτό το κάλεσμα, άλλοι τρέχουν από την κούραση, άλλοι φοβούνται τη βροχή των δοκιμασιών, άλλοι από τις αντιξοότητες και άλλοι χάνουν το κουράγιο τους στο δρόμο.  Τόσο λίγοι φτάνουν στο στόχο του τρεξίματος: πολλοί καλούνται, λίγοι επιλέγονται.

αν σας άρεσε το άρθρό κοινοποιήστε το:

Πρόσφατα άρθρα

Ο εορτασμός της Αγίας Φωτεινής, προστάτιδος της Ενορίας μας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Πανηγυρικά εορτάσαμε στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό μας την μνήμη της προστάτιδος της Ενορίας μας, Αγίας  Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Δείτε φωτογραφίες

διαβάστε περισσότερα »

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης για την μαγεία! Όσοι ασχολούνται λένε και πολλά ψέματα

  Γέροντα, οι μάγοι έχουν κάποια πληροφορία; – Έχουν πληροφορία από τον διάβολο, αλλά λένε και πολλά ψέματα. Κι εσείς να προσέχετε εκεί στο αρχονταρίκι.

διαβάστε περισσότερα »
Χρονολογικό αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Εορτολόγιο